Florencia Bertotti Kosovo - FBK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ForumForum  PortaliPortali  Lajme rreth Nini-t  RegjistrohuRegjistrohu  Latest imagesLatest images  GalleryGallery  KėrkoKėrko  identifikimiidentifikimi  
Lusim antaret qe te jene sa me aktiv ne forum, dhe te postojn sa me shume, sepse kohve te fundit jemi duke u bere te kontrolluar nga menagjeri i Florencia Bertottit, Florit. Ju lusim qe te keni parasysh kete dhe te jeni sa me aktiv ne postimin e mesazheve, natyrisht pa i thyer rregullat. Nese ka ndonje antar qe nuk eshte i kenaqur me forumin, le te lajmerohet ne forum, dhe le te shpreh pakenaqesite e tij. Ata qe jane sa me aktiv, do selektohen me shume ne letren qe do dergohet tek Florencia Bertotti.

Ē’kėrkoja nga jeta? Perse nuk mbeta adoleshente siē isha ?!

Shko poshtė 
AutoriMesazh
Libona
Vdes per Florin
Vdes per Florin
Libona

Female Numri i postimeve : 7095
Vendndodhja : En qualquier pais donde lo encuentro mi prinicipe y mis favoritos..En lugar da haditas!
Kenget e preferuara te Floricientes? : Un enorme dragon,Te siento,Hay un cuento,Porque,Mi vestido azul,Chaval Chulito,1.2.3,y todas...
Disponimi i pergjithshem : alegra y triste
Registration date : 13/09/2008

Ē’kėrkoja nga jeta? Perse nuk mbeta adoleshente siē isha ?! Empty
MesazhTitulli: Ē’kėrkoja nga jeta? Perse nuk mbeta adoleshente siē isha ?!   Ē’kėrkoja nga jeta? Perse nuk mbeta adoleshente siē isha ?! Icon_minitimeSun Jun 21, 2009 3:40 am

E si tė filloj tani tė shpalos jetėn e njė adoleshtenteje tė varur kryesisht nga marihuana. Tek shkruaj lotėt me lagin faqen e ditarit, ose me mirė tė them fletėn e verdhė kėtė copė flete tė mbushur me flliqtirat dhe mbeturinat e vet jetės sime ,ato mbeturinat qė ndoshta tė duken tė vogla nė boten reale, por fillojnė te rėndojnė mbi krahė aq shumė sa qė mė te vėrtet te bėjnė te ndihesh e lodhur dhe pa fuqi tė vazhdosh rrjedhat e jetės.

E dini asgjė nuk ėshtė mė e rėnd dhe mė e keqe sesa tė shikosh se si e shkatėrron vet jetėn tende. Isha e re nė moshė, vetėm 13 vjeēare , e si mund tė kuptoja tersin e trysnive tė shoqėrisė pa mė ndihmuar familja e cila luan rrolin kryesor nė stabilizimin e jetės sė njė fėmije, atė kohė nuk mund tė koncentrohesha nė asgjė sepse gjatė gjithė natės pėrballesha me fyerjet dhe brutalitetin.

E dini ē’ėshtė brutaliteti ja tani ua shpjegoj unė; ēdo natė aty nga ora 2 e mesnatės unė ndodhesha mes ėndrrės dhe zhgjėndrrės, nuk flija dot e qet duke ditur gjendjen ne tė ēilen babai im dot hynte ne shtėpi,

I dehur natyrisht me tė hyr nė shtėpi fillonte te bėrtiste si I ēmendur ndėrsa unė nė ato caste vetėm pėrpiqesha tė mos qaja sepse ēdo lot I imi dot shtonte numrin e goditjeve qe me bėnte babai.

Pasi qe kryente leksionet e ti me mua ,mė urdhėronte tė shkoja nė dhomė ndėrsa unė ēdo natė para se tė bia nė gjumė lutesha afėr dritares se dhomės qe njė ditė gjėrat tė ishin ndryshe.

Ndoshta nga trysnia dhe brutaliteti unė mora njė rrugė tė gabuar, hyra nė njė shoqėri e cila nė fillim mė dukej sikur I bėnte pėr interesat e mia, ata mė qetėsonin me ledhatonin dhe me jepnin njė lloj bari qe sa herė e mera me dukej sikur unė isha ‘’PERNADOR I BOTES”.
Meqė im atė nuk kujdesej pėr mua unė fillova edhe qė tė mungoj ne orėt mėsimore tė mera pak nga ai bar me dukej gjithēka ja pėrse unė vizitoja shpesh miqtė e mi tė vjetėr epo kėtė tė fundit e them nė thonjėza ngase ku janė tani ata, tė cilėt mė lan tė varur nga marihuana nė kėtė dhomė spitali me shpresė kinse dot kem shėrim. Fillimi pėr mua nuk ishe fare I vėshtir po nuk po e gjej dot fundin, vuaj nga pakėnaqėsia dhe tė qenit e varur nga droga.

Nė kėtė botė kisha vetėm njė person tek I cili mund tė besoja dhe mund tė gjeja ngrohėsin pėr tė cilėn aq shumė kishte nevojė shpirti im, ai person ishe nena ime e cila pėr fat tė keq nuk mundi te duroj gjatė dhe vdiq, e si? Duke u mbuluar nga dheu I zi nė te cilin shpresoj tė gjej pak qetėsi sepse ne kėtė botė jeta e sajė ishte thjesht njė rrugė e prishur e mbushur me vuajtje dhe lot.
Ēdo rrudhė e sajė nė fytyrėn e bukur shpjegonte vuajtjet qe kishe kaluar. Me duket sikur zemra dėshiron tė me pėlcas e tė nxjerr jashtė gjithė mllefin e hidhėrimin qe po mė kaplon ngadalė. Sa dot doja qė tė dilja para botės tu thoja me tė madhe jam thjesht njė e pavlerė e cila besoj qė mund tė gjej zgjidhje por ishte e kot. Mbeta e vjetra njė e shkatėrruar e cila pėrpos qe humbi shoqėrinė e vjetėr humbi edhe vet jetėn e sajė.
Tani po ndėrlidhem me titullin e kėsaj historie (Ē’kėrkoja nga jeta perse nuk mbeta adoleshente sic isha?!)

E di se ēfarė kėrkoja nga jeta? Tė kisha mbėshtetje familjare tė kujdeseshin pėr mua kėrkoja jeta tė me buzėqeshte . Nuk mbeta adoleshente ngase nuk mė kushtuan vėmendje u maltretova dhe u ndesha me brutalitetin , ngaqe kurrė nuk arrita ta fitoja pozitėn e njė vajze tė mirė, pėr gjithė kėtė histori I falėnderohem babait tim I cili mė ndeshi me moralin e brishtė qė nė moshėn fėminore. Mė mbeten edhe shumė pak ditė tė jetoj tė marr frymė nė ketė botė negative pėr mua, jam nė ēastet e fundit pendohem pėr gjithēka, nė veēanti edhe pėr ditėn qė kam lindur. Edhe pse I kam tė qarta arsyet pėrse jam shndėrruar ne njė person tė llojit te ktillė mė duket e ėmbėl dhe qetėsuese ta pyes vetėn me lot nė sy; pėrse jeta deshi tė duket e kaq vrazhdėt me mua? Pėrse kurr nuk munda tė isha thjeshtė njė adloleshente si ju. ….Perse..??!!

Kjo eshte nje histori e nje vajze ''viktim e droges ''
Si ky rast mund te kete plote te rritur qe vuajne nga pasojat e droges, vuajne pasojat e veprimeve te tyre .
Jo me kot e solla ne forum kete histori, qellimi eshte te mesohet prej ketyre viktimave se si jeta po u mer fund .
Droga eshte plage e shoqerise , ne ambjentin ku une jetoj ne nje nga ''gjimnazet mė me fame'' ne qytet njihen plote raste te tilla.

Te rinjt sidomos adolishentet duhet patur kontrollin absolut nga familja kur vine puna te ndikimi i droges.
Dora e pare e kontrollit eshte familja,pastaj shkolla ,pastaj shteti.
Mbrapsht nė krye Shko poshtė
http://s'kom.com

Ē’kėrkoja nga jeta? Perse nuk mbeta adoleshente siē isha ?!
Mbrapsht nė krye 
Faqja 1 e 1
 Similar topics
-
» Sikur te isha djale-nje pjese e shkurter
» perse ju pelqen flori

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi
Florencia Bertotti Kosovo - FBK :: Te tjera :: Te tjera-
Kėrce tek: