Libona Vdes per Florin
Numri i postimeve : 7095 Age : 31 Vendndodhja : En qualquier pais donde lo encuentro mi prinicipe y mis favoritos..En lugar da haditas! Kenget e preferuara te Floricientes? : Un enorme dragon,Te siento,Hay un cuento,Porque,Mi vestido azul,Chaval Chulito,1.2.3,y todas... Disponimi i pergjithshem : alegra y triste Registration date : 13/09/2008
| Titulli: Fabula-nga autor te ndryshem Sat Aug 29, 2009 12:31 am | |
| LIRIA (gomari, i zoti dhe mushka)
U mėrzit nė kasolle gomari, ndaj njė ditė kėputi litarin:
Boll mė, tha ,me dru dhe punė, do fitoj lirinė dhe unė!
Po kur i zoti e gjeti nė pazar e ngarkoi mirė me mall.
I foli njė mushkė aty pranė: Liria nuk ėshtė pėr gomarė!
Miltiadh Davidhi
Breshka dhe Pula
Dimėr ish, gjėmonin retė, Por breshkani, qetė qetė Vetėfryhet si ngahera: -Nuk qaj kryet pėr rrufera!
Ēi tha pula te furriku: -Tė mbėrthen, tė zė paniku, Kur lėvizė njė fije bari... Apo jo, breshkan qyqari!?
KANGURI, DALLENDYSHJA DHE TRUMCAKU
Dallendyshja te oxhaku c'po i qahej nje trumcaku:
-Nuk bej dot zgjerim foleje se kanguri s'leshon leje.
ka nje vit qe jam ne hall per nje firme vij verdall...
ky trumcaku ben cudi... -Per nje firme ??? Qe tani!
Qumesht veze a gjesend jepi: s'firmos dora, firmos xhepi
RREFEN GJYSHI
Rrefen gjyshi:- ishte, c'ishte ngjau te nje pleherishte bubuzheli bente topa rrokullisej hopa hopa
sheh macokun_or macok, na nje top e luajme tok!
-C'top me thua o i gjore te vjen ndot ta zesh me dore nxori gjyhen dhe perqeshi -sa per top e kam prej leshi
ARIU E DHELPRA E pandehur, te kane pare drejt kotecit duke ngare nje kerriē e nje gomar. me nje fjale , dy deshmitare... Ē'ke te thuash me ne fund?" dhe ariu putren tund.
"S'e mohoj , eshte e vertete qe me pane ata dy vete. Mirepo une , ne me latė, do te sillja ne gjykate nja dyqind qe s'me kane pare... Apo jo , zoti gjyqtar? " | |
|