Libona Vdes per Florin
Numri i postimeve : 7095 Age : 31 Vendndodhja : En qualquier pais donde lo encuentro mi prinicipe y mis favoritos..En lugar da haditas! Kenget e preferuara te Floricientes? : Un enorme dragon,Te siento,Hay un cuento,Porque,Mi vestido azul,Chaval Chulito,1.2.3,y todas... Disponimi i pergjithshem : alegra y triste Registration date : 13/09/2008
| Titulli: Ismajl Kadare +2 poezi Sat Aug 29, 2009 12:23 am | |
| KINEMAJA
Kinema e vjetėr, Kinema e braktisur, Ku prej kohėsh mė s'lozin filma tė pėrsėritur, Ku s'bėjnė mė zhurmė njerėzit me karriget, Ku nė pushimet e seancave S'shesin kikirikė. Ekrani me njolla, Megafonėt prishur, Stolat janė boshe si radhė tė pashkruara; Kėtė poemė stolash tė gjatė, tė braktisur Nga dera e vėshtroj Plot mall e i menduar. Kinema e fėminisė, Kinema e rrėmujės, Kam parė aq vende, Kam parė aq salla, Por n'asnjė prej tyre s'kam hyrė me aq bujė, Sa tek ti, E shtrenjta barakė, E rralla! Mė mirė asgjėkund veten s'e kam ndier, As nė sallat luksoze me kadife qė shndrit, Megjithėse nė to me leshverdha kam qenė, Kurse tek ti vija Me jevgun Rakip. Lekė, lekė, Tė mbledhura me mundim paret, Tingulli i gėzuar nė biletari, Afishet tek xhamia Dhe tek Qafė e Pazarit Tė shkruara nga vetė portieri Qani.
Pėr tė njėjtin film tek njėra afishe Shkruhej titulli ndryshe, Te tjetra. Por kjo asnjeriu punė s'i prishte.
T'i falnin ty tė gjitha, E dashura, E vjetra.
Nė atė copė ekran, Pėr herė tė parė, Njė copė tė botės sė gjerė ne pamė. Nė gjashtė metra katrore.
Bota fund s'kish e anė, Bota ngjante e shkėlqyer, Ndonėse ekrani ish me arna.
Dhe ne ishim me arna, Me arna ish Republika, Koha, bėrrylat, shtetet ishin me arna. Por nė sytė tanė Kish tė tillė dritė, Qė nuk e patėn kurrė Mė tė ndriturat ekrane.
Kinema e vjetėr, Kinema e braktisur, Stola ku janė ulur varg Ditėt e fėminisė, Cicėronjėse gjithmonė Si njė rresht zogjsh Mbi njė tel telefoni.
Kinema e vjetėr, Kinema e braktisur, Stola tė rėndė, tė gjatė, tė vithisur. Nė ēdo moshė qė tė hyj, Nė ēdo vend qė tė vete Si hamall kėto stole Do t'i marr me vete -------------------------------- Gjuha Shqipe Kur nė sulm hodhėn turqit Hordhitė e pambaruara, Kėshtjellat e sintaksės S'i muar, qė s'i muar.
Nė bedena poemash Popullore mbetėn Kufoma divanesh e Kufoma bejtesh.
Kur panė se gjuhės S'i hodhėn dot prangat, Lėshuan drejt saj Gjithfarė merimangash...
Nė pėrēartje ta kthenin Nė delir nė jerm, Ishin vite tė rėnda, Ishin shekuj plot helm.
Tė tė bėnin ty, donin Shqipėri memece, Po ja erdhi Naimi, Si yll mbi ty ecte.
Dorėn e zbehtė Mbi ballė tė vuri, Tė tė hiqte zjarrllėkun Prej tė sėmuri.
Dhe vdisnin pjesėzat, Thaheshin merimangat, Ndriste si perlat Poezia e madhe.
Kjo gjuhė, qė provoi Akrepėt e shkretėtirės, Ē'do tė thotė pėrēartje E di, oh, e di mirė. E di ē'do tė thotė
Kllapi hermetizėm, Qoftė e ardhur nga Roma, Qoftė e ardhur nga Parisi.
Kjo gjuhė martire, Lehonė e pėrjetshme Qė lindi mes dhimbjesh Art tė pavdekshėm. | |
|